12 лютого 2023 17:01

Екс-директор "Юве" критикував Паратичі: "Ми б дали собаці 3,5 млн євро. Раніше Фабіо не купив би Ігуаїна за 90 млн, а взяв би Жезуса за 10 млн і продав за 90"

Corriere della Sera опублікувала деталі розслідування щодо Ювентуса.


Газета оприлюднила нову порцію деталей та злитих розмов у справі про фінансові махінації вже колишнього керівництва туринського клубу.


Колишній генеральний директор Мауріціо Аррівабене пояснив слідчим 29 листопада 2021 року, що «Ювентус» знав про свої фінансові обмеження: «Я дзвонив [спортивному директору] Керубіні та говорив йому, щоб він не витрачав ні ліри більше, ніж передбачено бюджетом.


Я думаю, що Аньєллі довіряє мені, бо вважає мене чесним. І достатньо прочитати останні балансові звіти, щоб переконатися, що там була економічна напруга, а не фінансова».

Федеріко Керубіні спробував покласти провину на колишнього спортивного директора Фабіо Паратічі: «Наш найгірший гравець заробляє стільки ж, скільки найкращий гравець «Аталанти». Сапата отримує 1,8 млн євро... Якби ми купували собаку, ми дали б їй 3,5 млн євро.


Ми були самовпевнені на ринку, тому що Фабіо п'ятирічної давності не підписував Ігуаїна за 90 млн євро, він взяв би Габріела Жезуса за 10 млн євро, а продав би за 90 млн євро».


Сам Аньєллі в одній із розмов визнав, що «Ювентус» невдало інвестував останніми роками: «Такого лайна ми наробили останні три дні трансферних вікон з 2010-го, коли я прийшов, і до сьогодні... Ми викинули 60-70 мільйонів євро в унітазі. Так тобі й говорю».