9 лютого 2023 18:40

Сесар Аспілікета: "Ніколи не шкодував, що не перейшов до "Барселони"

Капітан і захисник "Челсі" Сесар Аспілікуета розповів про те, як він міг залишити лондонський клуб після закінчення минулого сезону, але зрештою залишився в стані синіх.


"Моя ситуація була унікальною. 30 зіграних матчів за клуб мали активувати мою опцію продовження ще на один рік, але до березня я ще не досяг цієї позначки, а на той час ми вже діяли в умовах санкцій. Я міг би підписати угоду в січні, щоб влітку приєднатися до зарубіжної команди як вільний агент, але в мене і в думках цього не було. Я хотів бути з клубом у важкій ситуації.

У мене були найкращі варіанти з точки зору терміну дії контракту і зарплати, але це не те, що я хотів би вибрати. Я в клубі вже понад 10 років. У мене був шанс створити дивовижні відносини з уболівальниками, командою, співробітниками. Я не міг піти.

Це було питання лояльності до клубу, який дав мені все. Я виграв із ними всі трофеї. Нас визнали найкращим клубом у світі. Мене також зробили капітаном.

У підсумку я підписав ще один контракт, відчуваючи впевненість у новому власнику і в нову епоху. Чи шкодував я, що не перейшов до "Барселони"? Ніколи!" - цитує Аспілікуету The Athletic.