2 лютого 2023 18:26

Спіймали на гарячому: екс-гравець "Ниви" Тернопіль влаштовував п'яні вечірки з провокаційними відео та отримав повістку

Поліція розпочала кримінальне провадження проти організаторів п'яних вечірок у Києві. Як вдалося з'ясувати Fanday.net, одним із учасників гучної справи є колишній нападник тернопільської Ниви Магомед Мемешев.


Що трапилося?

Напередодні в мережі з'явилося відео, на якому група 20-річних хлопців споює молодих дівчат, а потім ґвалтує їх на камеру, коли вони перебувають оголені та непритомні. Псевдоблогери розповсюджували відео в соцмережах, а деякі розповсюджували за донати.

Проте безчинство тривало недовго. Правоохоронці майже одразу відреагували на шокуюче відео. Поліція встановила імена фігурантів та нагрянула до них з обшуком. Двом особам вручили підозри, а ще шістьом – повістки у військкомат.

Як з'ясувалося, скандальні блогери родом із Івано-Франківської області і нещодавно переїхали до столиці. За інформацією видання GALKA.IF.UA, у Франківську вони відкривали доставку суші та займалися продажем одягу. Але, мабуть, не склалося, і хлопці вирішили перебратися до Києва.

Редактори Fanday.net переглянули їхні фото, опубліковані правоохоронцями, та виявили там – футболіста!

Футбольний слід у скандальній справі

На фото із повісткою красувався колишній нападник тернопільської Ниви Магомед Мемешев.


Футболіст він не дуже відомий. Найяскравіший слід у його біографії – перебування у тернопільській Ниві. Та й те, зіграв він за неї лише два матчі у 2021 році, вийшовши на заміну, провівши загалом п'ять хвилин. В інших іграх він був у запасі або не потрапляв у заявку.



Редактор сайту спробував зателефонувати 20-річному футболісту, але він був поза зоною доступу. Ще б! Зараз у молодої людини набагато більше турбот, ніж спілкування з журналістами – треба готуватися до захисту батьківщини та служби у ЗСУ. Адже сподіваємося, повістка була виписана не заради гарного фото. А ганьбу ж змивати треба, тим паче хлопцеві з таким східним ім'ям.

Реакція Ниви (Тернопіль)

Fanday.net зв'язався з директором Ниви Т Андрієм Тихим, щоб дізнатися, звідки в клубі з'явився Мемешев, і що він являв собою.

"Він що, в Челсі переходить?", - Здивувався нашому інтересу до Мемешева Андрій.

Ми коротко розповіли директорові про те, що сталося.

"Так, краще б він футболом займався", – одразу пожурився Тихий. "Мемешев прийшов до Ниви молодим, без досвіду. – продовжив розмову Андрій. – Нам його порекомендували із Києва. Його батько привіз на перегляд і ми вирішили дати йому шанс. До цього Магомед грав лише у школі київського Локомотива.

Пробув він у нас недовго, виходив кілька разів на заміну, але програв конкуренцію решті футболістів. Він не тягнув Першу лігу, тому ми вирішили відпустити його, щоб він спробував себе, можливо, у нижчому дивізіоні. Наприкінці 2021 року ми з ним розірвали контракт, без жодних проблем, попрощалися і більше не спілкувалися. Навіть не знаю, де він зараз.

Нічого про нього, як про людину, сказати не можу. У колективі він поводився нормально, нічим не виділявся, але був хлопцем з характером, тому що східних кровей".

П'яні вечірки – не єдиний скандал, у який вляпався Мемешев

На 186-й день війни Мемешев у Instagram заявив, що Борис Джонсон змушує Володимира Зеленського воювати до останнього українця. Так футболіст відреагував на підтримку України тодішнього прем'єра Великої Британії.



Діставалося від Мемешева та ще одного союзника України – президента США Джо Байдена, на адресу якого також звучали антисемістські висловлювання.



Що в голові у Мемешева редакція Fanday.net так і не змогла розібрати. Можливо, позначаються його російське коріння, а можливо, людина просто недалека. Хоча російське коріння в цій ситуації здається більш логічним, адже ґвалтувати безпорадних дівчат у відключенні можуть тільки представники країни-агресора, чому свідчення їхнього звірства в Бучі, Ірпені, Херсоні та інших містах.