29 січня 2023 19:15

"Атлетіко" здолав "Осасуну", перервавши безвиграшну серію, "Валенсія" поступилась "Вальядоліду"

В рамках програми дня у 19-му турі Ла Ліги заплановано кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".


Чемпіонат Іспанії 2022/23, 19-й тур

Вальядолід – Валенсія – 1:0

Гол: Ларін, 90

Осасуна – Атлетіко – 0:1

Гол: Ньїгес, 75


Вальядолід програв останні п'ять матчів у Ла Лізі, опустившись на передостанню позицію. Домашня перемога над Валенсією вивела б "королівський клуб" із зони вильоту, однак "кажанам" теж треба було вигравати. Відрив від трійки аутсайдерів становив всього три очки.

Обидві команди провели максимально рівний матч. За володінням м'ячем, кількістю ударів та явних гольових моментів протягом 89 хвилин була рівність, але на 90-й хвилині Вальядоліду таки вдалося вирвати перемогу – це Ларін розстріляв ворота з передачі Мачіса. 1:0! Для обох сьогоднішній матч був дебютним у складі нового клубу. Дженнаро Гаттузо все ближчий до відставки з Валенсії.

У другому матчі дня Осасуна приймала Атлетіко. Господарі у разі перемоги могли зрівнятись за очками з суперником, тож почали рішуче. Плюс фактор свого мав зіграти їм на руку. В середині тайму Авіла міг відкривати рахунок, але кіпер мадридців зреагував. Лемар у відповідь пробив над поперечиною. Наприкінці тайму Пабло Ібаньєс цілив у правий кут – Облак знову на місці.


По перерві Грізманн двічі загрожував воротам Фернандеса – у першому випадку добре зіграв кіпер, а у другому пострілу бракувало точності. Авіла, Гомес та Брашанац загрошували воротам "матрацників", але м'яч вперто не ліз у сітку. А тоді забили гості: де Пауль божевільним пасом зі своєї частини поля знайшов попереду Ньїгеса, той вийшов сам на сам з голкіпером і прошив його потужним ударом. За 5 хвилин вже Грізманн вийшов віч-на-віч, але переграти Фернандеса не зумів.

Перемога принесла Атлетіко 34 очки і залишила на 4-й сходинці турнірної таблиці, Осасуна з 28-ма пунктами – сьома.