24 січня 2023 11:30

El Confidencial заявила, що "Барса", порушуючи правила тендеру, обрала підрядника для оновлення "Камп Ноу". Клуб спростував звинувачення

"Барселону" звинуватили у порушенні правил тендеру на оновлення "Камп Ноу".


Раніше підрядником для реконструкції стадіону «блауграни» було обрано турецьку компанію Limak Marash, яка, серед іншого, побудувала нову арену хокейного клубу «Авангард» в Омську на 12 тисяч глядачів.


Газета El Confidencial опублікувала матеріал, в якому стверджується, що Limak Marash не відповідає вимогам, які пред'являли компанії для участі в тендері. Ці вимоги встановлювало попереднє керівництво «Барселони» на чолі із Жозепом Бартомеу.


За умовами, встановленими до претендентів на реконструкцію «Spotify Камп Ноу», компанії мають довести, що будували стадіони на 40 тисяч або більше місць протягом останніх 10 років. Крім того, від претендентів потрібно довести, що вони в останні 10 років завершили мінімум 2 проекти в Іспанії з бюджетом понад 150 млн євро.

Limak Marash не відповідає жодній із цих вимог, але нинішній президент «Барселони» Жоан Лапорта все одно обрав турецьку компанію.


"Барселона" випустила офіційну заяву про ці претензії. По-перше, клуб заявив, що з 1 вересня 2022 року до компаній, які бажали реконструювати «Камп Ноу», не висувались вимоги про досвід будівництва стадіонів на 40 тисяч місць, а також вимогу про два проекти в Іспанії.


По-друге, «Барса» заявила, що Лапорта не віддав контракт Limak Marash в обхід умов тендеру, оскільки вони змінилися 2022-го. По-третє, також через зміну умов тендеру клуб спростовує, що Limak Marash не міг брати участь у ньому.

На закінчення «Барселона» зазначила, що призначення турецької компанії підрядником ніяк не завадить клубу отримати ліцензію на будівництво від міської ради Барселони, хоч так стверджувала El Confidencial.