19 січня 2023 13:36
1

Мирон МАРКЕВИЧ: "Час від часу відвідую онуків в Іспанії, але завжди повертаюся в Україну - я тут потрібен"

Український тренер Мирон Маркевич розповів, як допомагає армії.


- Я живу у Львові. Світла немає, вимикають досить часто, води немає. У нас є свої проблеми, але це не так вже й погано. У важчій ситуації перебувають люди на сході.


- Часто бракує електрики?


- Вимикають на три-чотири години або на ніч. Проте ми це добре розуміємо. Така ситуація.


- Чи переживали ви небезпечні моменти на цій війні?


- Повз мій будинок пролітало п’ять ракет. Бачив, як вони летіли. Одна впала за три кілометри від мого будинку.

- Було страшно?


- Можливо, я не так сильно боявся, але це було неприємне видовище. Але на сході люди відчувають це щодня. Це справжня війна. І дев’ять років я працював у Харкові, два роки – у Дніпрі, два – у Запоріжжі, 15 років провів на сході України.


- Мабуть, залишили там багато друзів.


- Звичайно, коли почалася війна, до мене переїхало 20 харків’ян.


- Як ви їх розмістили?


- Хтось залишився зі мною, хтось зі старшим сином, хтось зі зведеною сестрою, ми всіх прийняли. Вони прожили у нас більше пів року. Але й поляки приймали біженців. І якщо у мене буде можливість, хочу подякувати їм за це.


- Чи думали ви виїхати з України? У вашому віці це можна зробити законно.


- Мої онуки живуть в Іспанії, час від часу їх відвідую. Але потім завжди повертаюся, тому що я тут потрібен. Купуємо зброю для армії. Хлопці дзвонять, розповідають, що їм потрібно, я купую.


- Яку зброю ви купуєте?


- Безпілотники, термобаричну зброю, все, що вони попросять. Я вкладаю гроші, а хтось це організовує. Тепер вони попросили пару автомобілів. Допомагаю армії з 2014 року. Почав, коли працював у Дніпрі. Допомагали всі гравці цього клубу. Тепер допомагаю разом з сім’єю. Мої сини також беруть участь. Старший син працює в Польщі (Остап Маркевич – тренер друголігової «Радуні Стежиці» – прим.), другий – зі мною в селі, - сказав Маркевич.

...повертаюсь в Україну.
Ну, то таке (С)