18 січня 2023 15:28

Штраф та дискваліфікація трибуни: деталі покарання "Гента" за образу фанами Яремчука в матчі з "Брюгге"

У вівторок, 17 січня, Дисциплінарний комітет професійного футболу Бельгії наклав на Гент штраф у розмірі 15 000 євро за неправомірні дії їхніх уболівальників.


Це покарання клуб поніс за дії своїх фанатів на домашньому матчі проти Брюгге (2:0) у 16 турі чемпіонату Бельгії.

Під час гри вболівальники на трибунах почали палити фаєри та кидати їх на поле. Матч навіть довелося призупинити на деякий час, щоб усунути з наслідків цих дій.

Завдяки тому, що Гент за цей інцидент сам виключив тринадцять уболівальників зі своїх домашніх матчів, а ще чотирнадцяти дав попередження, Комітет обійшовся умовним закриттям трибуни на один матч, з якого було кинуто піроматеріал. За це порушення було накладено штраф у розмірі 10 000 євро.

Також під час тієї гри вболівальники Гента таємно пронесли на стадіон банер із написом: «Смерть зрадникам — Яремчук Юда», адресований українському форварду гостей Роману Яремчуку, який вийшов на заміну на 60-й хвилині.


Комітет оштрафував клуб за неуважність служби безпеки, яка допустила такий інцидент, на 5000 євро, оскільки Яремчук зазнав «величезних моральних збитків». Про це повідомляє Nieuwsblad.

Зазначимо, що Яремчук є колишнім гравцем Гента, за який виступав із 2018 по 2021 рік. Влітку 2021 року Романа було продано до Бенфіки, а через сезон знову повернулося до Бельгії. Щоправда, цього разу в Брюгге, який є принциповим суперником Гента.