17 січня 2023 08:55

"Арсенал" зацікавився вінгером "Баєра" Діабі

Після того, як "Челсі" перехопив у "Арсеналу" українського вінгера Михайла Мудрика, а бразилець Рафінья не захотів міняти Барселону на Лондон, "каноніри" переключилися на ще одного дриблера – Муссу Діабі з "Баєру". За інформацією Sky Sport Germany, 23-річний француз із Леверкузена є першою опцією для "Арсеналу", щоб посилити атаку. Контракт вінгера з "Баєром" розрахований до 2025 року, тож "канонірам" доведеться розщедритися на Діабі, який у п'ятнадцяти матчах Бундесліги цього сезону забив шість голів і зробив три асисти.


Минулого літа Муссою серйозно зацікавився ПСЖ і "Ньюкасл", тоді "сороки" одразу запропонували за Діабі від 35 до 40 мільйонів євро, проте "Баєр" виставив мінімальний цінник на француза в розмірі 60 мільйонів євро – починаючи від цієї суми, спортивний директор леверкузенців Симон Рольфес був готовий починати переговори. Аргументуючи такий порядок цифр тим, що Діабі в "Баєрі" зможе боротися за чемпіонство в Бундеслізі та зіграє в Лізі чемпіонів. Водночас Рольфес визнавав, якщо клуб отримає вагому фінансову пропозицію – утримати вінгера буде дуже складно:


"Я оптимістично налаштований щодо Мусси, що він дограє в нас наступний сезон, але коли клуби з неймовірно великими фінансовими можливостями роблять ставки на такого футболіста, ми мусимо в якийсь момент продати нашого топ-гравця", – говорив Рольфес.