16 січня 2023 21:57

Дмитро ПОВОРОЗНЮК: "Мудрик? Україна отримала медійну суперзброю в Англії"

Півзахисник «Вереса» Дмитро Поворознюк прокоментував трансфер вінгера Михайла Мудрика із «Шахтаря» до «Челсі»:


«Отже, Мудрик у Челсі. 100 мільйонів. Сума вражає. Менше 10 матчів за збірну і менше 10 матчів у ЛЧ. Щось подібне було із трансфером Фелікса в Атлетико.


Не пам’ятаю, щоб клуби так тиснули на рішення футболіста до офіційного оголошення. На своїх офіційних ресурсах Челсі і Шахтар розказали про домовленість, але не про закриття угоди. Мудрик фінально не погоджувався?


Напевно, Арсенал ще був у грі і потрібно було схилити Мудрика перейти саме в Челсі. Впевнений, Мудрик до останнього хотів в Арсенал. Але він міг взагалі втратити шанс зараз грати в топ клубі.


Кілька років тому Шахтар не продав Матвієнка до Арсеналу. Інтерес сьогодні не обіцяє інтересу завтра.


Україна отримала медійну суперзброю в Англії і топ чемпіонаті. Кількість підписників Мудрика вже взлетіла майже до мільйона фоловерів. Після перших матчів і голів ця цифра збільшиться в рази. Поведінка, зовнішність і стиль Мудрика завжди будуть привертати до себе увагу.


Із першого дня війни Мудрик показав себе патріотом. Перейшов публічно на українську мову, медійно підтримував Україну, на презентації Челсі був з прапором України. Передбачаю наступне тату Мудрика з українською символікою.


Шахтар зірвав куш. Рік тому Мудрик навіть не був основним гравцем клубу. Але ким тепер його замінити навіть маючи 100 мільйонів? Суперталановиті бразильці не поїдуть. Українці яких повернули: Швед, Зубков, Петряк поки не роблять різницю на полі.


Шахтар зараз зможе дозволити кілька серйозних трансферів. Головним в меню на українському ринку виглядає Рух зі своєю молоддю. Сапуга в центр поля точно виглядає хорошою опцією за рекордну суму для Руха.


Судаков і Матвієнко зараз виглядають футболістами яких також можна дорого продати в Європу. Але чи поставить трансфер Мудрика перед ними шлагбаум, навіть якщо буде велика пропозиція?


100 мільйонів достатньо, щоб сформувати нову команду під високі цілі. Чи змінить Шахтар свою політику і акцент на латиноамериканцях? Якісних доступних українців зараз мало на ринку. Можливо, хорватський ринок стане новим пріоритетом?


Чи вірите тепер ви, що Мудрик зможе виграти Золотий м'яч? Здається, сам Мудрик в цьому ніколи не сумнівався».