16 січня 2023 19:07

Мойес розповів, як його запрошували до МЮ: "Сер Алекс сказав, що йде і я наступний. Я мало не сповз на підлогу"

Головний тренер "Вест Гема" Девід Мойєс розповів, як він отримав роботу в "Манчестер Юнайтед". "Мене навіть не запитали: "Чи хочеш ти (очолити "МЮ")?" - сказав шотландський фахівець.


Девід Мойєс пропрацював у "МЮ" з літа 2013-го по квітень 2014-го. Команда закінчила чемпіонат на 7-му місці, пропустивши вперед "Тоттенгем", "Евертон", "Арсенал", "Челсі", "Ліверпуль" та "Манчестер Сіті".

"Я поїхав до сера Алекса додому ... і він сказав: "Я йду у відставку, а ти наступний тренер "Манчестер Юнайтед". Не було співбесід, мені нічого не казали. Мене не спитали: "Чи хочеш ти (очолити "МЮ")?".

Я мало не сповз на підлогу, бо ніхто не знав, що сер Алекс іде у відставку. Ніхто не знав. Ніхто навіть не припускав і не думав про це.

Я просто сказав щось на кшталт "так, добре", я не думав, що зможу відмовити, я навіть не знав, що я в змозі сказати "ні". А це було так просто.

На той час до мене зверталися два чи три дуже великі клуби. Але коли сер Алекс зробив пропозицію, було дуже важко сказати "ні", – сказав головний тренер "Вест Хема" в подкасті The Diary of a CEO.

Мойєс із 2019-го керує "Вест Гемом". Клуб при ньому займав 16-те, 6-те та 7-е місця.