14 січня 2023 09:01

Стефано Піолі: "Наші головні проблеми – травми та брак концентрації"

Головний тренер "Мілана" Стефано Піолі переконаний, що його команда здатна обійтися без транферів у зимове трансферне вікно – достатньо відновитися травмованим гравцям. Поки що травми та брак концентрації є головними проблемами команди. Яка в минулому турі втратила перемогу над "Ромою", пропустивши два голи в останні п'ять хвилин, у мід-вік вилетіла з Кубка Італії після мінімальної поразки від "Торіно", а тепер може зіткнутися з проблемами у поєдинку з "Лечче", повідомляє football-italia.net:


– Коли щось не виходить, мені важко чекати до наступного дня. Вважаю за краще одразу поговорити з гравцями і пояснити, що не спрацювало. Ми добре грали проти "Роми" і проти "Торіно" до сімдесятої хвилини. І справа не в тому, хто грає, а в увазі та бажанні. В останніх двох матчах ми не досягли потрібного результату, але ми хочемо вдосконалюватися, і я бачив бажання вчитися на своїх помилках. У грі з "Торіно" в нас було тридцять шість ударів, але тільки вісім із них були в площину воріт. Іноді ми були занадто поспішні. Напередодні Суперкубка, ми повинні діяти краще, починаючи з матчу проти "Лечче" – ми знаємо, чого хочемо, і щоб виграти трофей, повинні підняти планку.


– Хтось із травмованих гравців встигне відновитися до матчів із "Лечче" та "Інтером"?


– Орігі та К'яєр уже в порядку, Ребіч може повернутися на Суперкубок. Сподіваюся, що інші травмовані футболісти повернуться найближчим часом, вони всі нам потрібні.


– У вас багато травмованих, але при цьому Ясін Адлі не отримує достатньо ігрового часу.


– Він добре тренується, готовий грати, але я приймаю рішення залежно від матчів і суперника. Ясін став заручником високої конкуренції на своїй позиції, але з точки зору адаптації проблем із ним немає.


– Директор "Мілана" Паоло Мальдіні заявив, що ви обійдетеся без нових придбань у зимове трансферне вікно.


– Так, я в курсі ситуації і переконаний, що наша єдина проблема – недокомплект у всіх лініях. Через травми. Але нам буде достатньо відновлення травмованих гравців. Звичайно, до нас прикута велика увага, ми виграли титул, граючи в привабливий футбол, і тепер хочемо досягти більшого. Критика – це нормально, тому що ми не виграли два останні матчі. Важливою метою для нас зараз є Суперкубок, а оскільки сезон ще довгий, то ми хочемо набрати більше очок, ніж минулого року.


– У "Лечче" зможе зіграти орендований у "Мілана" 20-річний Лоренцо Коломбо, який уже забив чотири голи в п'ятнадцяти матчах Серії А цього сезону?


– Ми уважно стежимо за ним, він удосконалюється і показує хороші результати. І не тільки він – "Лечче" створить нам проблеми, недарма ця команда заслужено обіграла "Лаціо".