9 січня 2023 10:29

Ноель Ле Гре: "Якби Зідан мені подзвонив, я б навіть не підняв слухавку"

Президент Федерації футболу Франції Ноель Ле Гре прокоментував продовження контракту із наставником збірної Дідьє Дешамом.


"Контракт Дешама розрахований на три з половиною роки. Чемпіонат Європи вже зовсім скоро, і ми маємо великі амбіції на нього. Я хотів переконатися, що його мотивація залишилася незмінною, і він дійсно хоче продовжувати роботу.


Що стосується мого президентства, то воно закінчується через два роки, і тоді буде обрано мого наступника. Ми бачили, як деякі тренери звільнялися після перемог. Ми з Дешамом пропрацювали разом 10 років, тому він міг вирішити піти. Нічого подібного. Він приїхав до Генгама в четвер, і до вечора ми все владнали. Ми розглядали кілька імен як потенційну заміну Дешаму, але він показав, що його мотивація залишається незмінною.


Рухатися далі? Я не знаю, що ви маєте на увазі, але дуже добре знаю, що Зідан завжди був на другому плані. Не треба вигадувати собі казки. У нього було багато прихильників, деякі чекали, на на відставку Дешама. Але хто може серйозно критикувати Дешама? Ніхто. Програти матч можна завжди, але я з ним працюю вже 10 років, поразок було не так вже й багато. Знаєте, це викликає ажіотаж.


Зідан у збірній Бразилії? Не знаю, це мене здивувало б. Він робить, що хоче. Це не моя справа. Я з ним ніколи не зустрічався і я ніколи не розглядав питання про відставку Дешама. Це не відповідає дійсності.


Деяких журналістів потрібно змінювати. Адже вони вигадують новини: не знають, що писати, і воліють говорити погане, а не хороше. Відверто кажучи, мене ніколи не виводили на чисту воду ті, хто заздалегідь засуджує. Зідан у збірній Бразилії? Мені начхати, хай їде, куди хоче! Він може піти, куди захоче, очолити клуб чи збірну.

Якби Зідан намагався мені подзвонити? Я б навіть не взяв слухавку. Для чого, щоб сказати йому, щоб шукав іншу команду? Можливо, варто зробити для нього спеціальний конкурс, щоб він знайшов клуб або збірну?", - цитує Ле Гре RMC Sport.