29 грудня 2023 17:36
1

"Ми просто там загинемо": на Росії злякалися переходу в Азіатську конфедерацію футболу

Фото - ua.depositphotos.com


Почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков виступив категорично проти виходу росії з УЄФА та вступу до Азіатської конфедерації футболу (АКФ).


Футбольний функціонер із країни-терориста Колосков вважає, що, якщо Росія вступить до АКФ, то футбол у Росії опуститься в болото або зовсім загине.


«Це не лише основна збірна та 5-6 клубів, які беруть участь у міжнародних турнірах. Це 15 збірних команд різного віку, міні, футбол, пляжний, жіночий футбол.


Усі ми опускаємось у це болото. Там немає змагань для цього віку, для жіночого футболу, міні-футболу. Ми просто там загинемо».


Також Колосков вважає, що отримати підтримку 24 із 47 асоціацій для вступу до Азіатської конфедерації футболу буде складно.

«Там 47 асоціацій, ми маємо отримати не менше 24 голосів. З урахуванням негативних тенденцій, які є в усьому світі, зокрема Азії, Австралія, Японія, Південна Корея чи Малайзія ніколи за нас не проголосують. Це реальний ризик».


Але навіть вступ не гарантує збірній Росії участі у кваліфікації до чемпіонату світу через санкції ФІФА.

«Навіть якщо ми туди перейдемо, ніхто не гарантує, що збірна братиме участь у кваліфікації чемпіонату світу. Багато хто забуває, що на нас накладено санкції ФІФА, вони поширюються на всі континентальні конфедерації – на Європу, Азію, Південну Америку.


Може статися, що ми перейдемо, а відбіркові матчі збірна не гратиме», — заявив Колосков в ефірі Матч ТБ.

Грайте у своєму болоті.