27 грудня 2023 09:07

Мирон МАРКЕВИЧ: "Була домовленість з УАФ – Шевченко йде, а я тренуватиму збірну"

Колишній наставник національної команди України Мирон Маркевич прокоментував Fanday.net інформацію про те, що Олександр Петраков залишить збірну нашої країни після закінчення строку свого контракту.


Журналіст Fanday.net Євген Чепур поспілкувався з колишнім головним тренером Дніпра та Металіста Маркевичем про ймовірне прощання збірної України з Петраковим, шанси очолити нашу національну команду самого Мирона Богдановича та керівництво УАФ.

«Петраков зробив, що міг, у непростий час»
- Мирон Богданович, журналіст Ігор Бурбас повідомив, що УАФ не продовжить співпрацю з Петраковим. Як оцінюєте його період у збірній?

- Що він міг, то зробив у такий непростий час. Жаль, звичайно, що команда не потрапила на чемпіонат світу. Не можу сказати, що все було так погано.

– Таке рішення УАФ є закономірним?

– Тренерська робота така, що якщо немає результату, то чекай, що з тобою не продовжуватимуть контракт.

- Ви єдиний в історії тренер збірної, який провів більше одного матчу, але так і не зазнав поразки. Є такий історичний факт. Чи погодилися б очолити нашу національну команду? Чи були контакти з УАФ та взагалі з Павелком з цього питання?

– У нас була домовленість. Я заради цього і працював з УАФ п'ять років, бо була домовленість – Шевченко йде, а я тренуватиму збірну. Але не вийшло. Не знаю, які там обставини і хто був за чи проти. Мені це вже не цікаво.

– Якби зараз отримали пропозицію очолити збірну України, то що відповіли б?

- Потрібно думати над таким питанням. Рік тому така пропозиція була актуальною для мене. Я був готовий і, щиро кажучи, мені дуже хотілося. Але не вийшло.

“Шевченко готувався стати тренером. А який він керівник?
– Як оціните те, що відбувається зараз в українському футболі? УАФ потрібне перезавантаження?

– Не думаю, що зараз це головне питання у нашій країні. Головне – це у війні вистояти, а хто там керуватиме і як – не важливо. Тим більше що зараз це не головне питання.

- Ходять чутки, що стати президентом УАФ може Андрій Шевченко. Як ви вважаєте, він той, хто потрібен на цій посаді і чи зможе він щось змінити?

– Знаю, що він хотів бути тренером та готувався. А який він керівник – мені важко сказати.

– Ви плануєте повертатись до тренерської діяльності?

– Я нормально почуваюся і варіанти розглядаю, але не аби йти – тренувати. Хочеться попрацювати з добрими футболістами, щоб була перспектива. Так просто не цікаво.