25 грудня 2022 18:44

Екс-арбітр Клаттенбург розповів, з якими гравцями було найважче працювати

Колишній футбольний суддя Марк Клаттенбург розповів, з якими футболістами було найважче працювати під час матчів.


«Раніше я знаходив Йєнса Леманна таким працьовитим. Але з ним завжди було складно, бо він завжди скиглив, коли люди наступали йому на п'яти у штрафному майданчику. Центрфорварди завжди намагалися його обдурити. Виконували кутовий, і вони злегка підштовхували його, і він лютував, штовхав гравців і сперечався з суддями. Він завжди був важким.


Мені було важко судити Ріо Фердинанда в той час Фергюсона, тому що він завжди намагався грати в інтелектуальні ігри. Він намагався залізти тобі під шкіру, мабуть, щоб вплинути на таке рішення. Ріо був таким важким гравцем для суддівства, тому що він завжди був на увазі. Коли я став старшим і трохи порозумнішав, він, напевно, більше не чіпав мене.


Пепе був хлопцем, з яким завжди було важко, тому що він намагався підлаштувати щось та спровокувати нападників, щоб їх видалили, що не завжди добре, коли ви намагаєтеся судити футбольний матч.

Рой Кін був фізично жорстким, і йому не можна було довіряти. Подивіться, наприклад, на його підкочування Альф-Інге Холанду. Ніколи не знаєш, що він збирається робити далі.


Найгіршим із них — і я так думав роками — був Крейг Белламі. Він був просто найдратівливішим гравцем на полі — і він дратував за його межами. Він був відверто грубий, і не мало значення, що ви йому казали. Я робив помилки проти нього, але те, що він казав тобі, було неприйнятним. Люди кажуть, що я мав його видаляти, і я це зробив – коли він спробував пірнути у штрафному майданчику», – наводить слова Клаттенбурга видання The Sun.