14 грудня 2022 12:05

Блогер: "Поки ніхто з молодих, чи тих, хто бігає по орендах і на півшишечки не підійшли до можливостей впливати на гру "Динамо" так сильно, як Циганков"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про лідерів "Динамо" щодо ефективності участі в атаках.


Лідери Динамо в УПЛ
xGChain/90 (частина 2)


Продовжуємо

9. Денис Попов - 0.55/90

657 хвилин


Денис вище, бо зіграв більше на 30 хвилин за Дубінчака. Там попереду однакові показники в Сироти та Кабаєва, і різниця лише 3 (!) хвилини часу, тому вже не задротствував.


8. Володимир Шепелєв - 0.57/90
806 хвилин

З огляду на роль Володимира (бекап Шапаренка), то проявив себе в матчах УПЛ цілком достойно. Динамо не та команда, а Україна не те місце, де можна тримати у складі гравця, що буди на голову вищий за Шапаренка. Розумію, що усі хочуть мати десять рівноцінних складів. В наших реаліях - це утопія.


7. Олександр Сирота - 0.60/90

757 хвилин

Найвище розташований серед усіх ЦЗ, тож дійсно пасову гру можна вважати його чеснотою: часто проймає участь в ударних комбінаціях.


6. Олександр Караваєв - 0.60/90

754 хвилини


Встиг пограти скрізь, але крихта до крихти і назбиралося чимало участі в створенні моментів. Найкращий наразі за ефективністю серед фулбеків Динамо.


5. Віталій Буяльський - 0.66/90

1356 хвилин


Віталій міг бути вище, але в Гармаша та Лонвейка менша кількість ігрового часу, тому їх показники більш «чутливі» до кожного моменту. Цілком ймовірне просідання обох в другій половині сезону.


4. Сергій Сидорчук - 0.69/90
1245 хвилин


Багато років тому я хейтив Сидорчука за те, за що зараз Кабаєва - багато контактів з м’ячем, але зрештою вони ні до чого хорошого для команди не призводять. І ось минули роки та відбулася разюча зміна: майже жодна гостра комбінація не обходиться без капітана!


3. Джастін Лонвейк - 0.74/90
527 хвилин

Можна багато філософствувати за Кабаєва, агента Вадюшку та ІМС, але маємо неспростовний факт: Лонвейк опиняється там, де і має опинятися гравець атаки набагато частіше (гол; промах з Колосом після скидки Гармаша головою чи удар, яким заробив кутовий, що пізніше став голом Ваната харків’янам). Цю рису і відмічав одразу після підписання. Хлопець має якісні футбольні мізки. Їх можливо недостатньо для гри за свою збірну на ЧС чи в якомусь топі. Але пригнічувати аграріїв в УПЛ того більше, ніж досить. Загадка, чому Лонвейка частіше не використовували лівим вінгером, а віддавали час Кабаєву...


2. Денис Гармаш - 0.79/90

659 хвилин


Забиває Денис значно менше, ніж рік тому, але в епіцентрі подій все одно опиняється.


1. Віктор Циганков - 0.84/90

1208 хвилин


Тут і так усе зрозуміло, та додати нічого. Хіба заплакати, бо це останні півроку Віктора в Динамо. Поки ніхто з молодих (Назар Волошин), чи тих, хто бігає по орендах (Лєднєв, Цитаішвілі) і на півшишечки не підійшли до можливостей впливати на гру так сильно...