13 грудня 2022 17:02

"На жаль, як футболіст я не зможу виграти чемпіонат світу". Реакція Тьягу Сілви на виліт Бразилії з ЧС-2022

Капітан збірної Бразилії Тіаго Сілва прокоментував виліт збірної Бразилії з чемпіонату світу у Катарі. Також він натякнув на завершення кар'єри у національній команді.


У 1/8 фіналу Мундіалю Бразилія забила чотири голи у ворота Південної Кореї і упевнено пройшла до чвертьфіналу, де зустрілась зі збірною Хорватії.


Обидві команди перед очним матчем мали по чотири дні відпочинку, однак хорвати у першій стадії плей-оф провели напружений поєдинок проти Японії, доля якого визначилася лише в серії післяматчевих одинадцятиметрових.


Матч проти Бразилії пройшов для Хорватії у схожому стилі. Лише в овертаймі Неймар зміг вивести свою команду вперед. Цей гол став для нього 77-м за національну команду і допоміг зрівнятися з Пеле в списку найкращих бомбардирів в історії Бразилії.


Попри те, що саме бразильці забили перший гол у грі з Хорватією, втримати свою перевагу вони не змогли. За кілька хвилин до кінця додаткового часу Бруно Петкович забив м'яч і перевів гру у серію післяматчевих одинадцятиметрових. У ній перемогли хорвати і завершили виступ Бразилії на ЧС-2022.


Що сказав Тіаго Сілва після вильоту Бразилії з ЧС-2022


    Про результат гри

      "Ми схильні пропускати голи незалежно від суперника. Тим більше, коли це дуже хороша команда. Можливо, могли б трохи краще сконцентруватися. В цілому ми добре організовані і не пропускаємо такі контратаки. Ми дезорганізувалися і пропустили контратаку, це все, що вони хотіли в той момент.


      Про суперника


      "Вони шукали свій шанс через кроси, настільки, що виставили двох високих центральних нападників. Вийшло так, що гол прийшов з контратаки, а не з кросу. Важко, але таке життя. Як би не було сумно, треба рухатися далі, піднімати голову. Я дуже пишаюся молоддю, тим, що ми зробили. На жаль, це футбол".


      Про майбутнє у збірній Бразилії


      "Важко знайти слова в цей момент, хочеться всіх заспокоїти. Я пережив певні розчарування і в збірній, і в особистому житті. І коли ти програєш у чомусь важливому, у тому, до чого ми прагнули, це дуже боляче. Але давайте спробуємо підняти голову і рухатися далі. Іншого шляху немає. Кожного разу, коли я падав, мені вдавалося піднятися. На жаль, як футболіст я не зможу виграти чемпіонат світу. Але хто знає? Можливо, в інший час, в іншій ролі у складі збірної Бразилії".