12 грудня 2022 13:18

З голами Мораєса та Бесєдіна: рівно шість років найрезультативнішому матчу в історії між "Динамо" та "Шахтарем"

12 грудня 2016 року на київському НСК «Олімпійський» відбувся 18 тур чемпіонату України, в якому Динамо Сергія Реброва приймало Шахтар Паулу Фонсекі.


Центральний матч туру на засніженій столичній арені став по-справжньому історичним, оскільки завершився неймовірною перемогою "Шахтаря" з рахунком 4:3. Вже на третій хвилині на табло горіли 1:1.


Тодішній форвард Динамо Жуніор Мораєс відкрив рахунок у матчі, але автогол голкіпера киян Артура Рудько відновив паритет.


Усередині першого тайму Динамо знову вийшло вперед зусиллями Сергія Рибалки, але після перерви точні удари Фреда і Факундо Феррейри перевернули гру. Наприкінці матчу Євген Хачеріді відзначився автоголом, але Артем Бесєдін встиг відіграти один м'яч.


У результаті Шахтар відсвяткував тріумф у матчі, який став найрезультативнішим в історії протистоянь двох команд. Лише у сезонах 1966 та 1971 рахунок був ідентичним – в обох випадках перемога була за Динамо.


Зазначимо, що за підсумками кампанії 2016/17 чемпіоном став Шахтар, а Динамо після двох поспіль тріумфів в УПЛ опустилося на друге місце.