11 грудня 2022 16:26

Президент КОНМЕБОЛ запропонував змінити емблему збірної Бразилії на честь Пеле

Американська конфедерація футболу (КОНМЕБОЛ) організувала у Досі захід на підтримку легенди світового футболу – бразильця Пеле. Президент організації Алехандро Домінгес заявив, що Бразильській футбольній конфедерації (CBF) було запропоновано змінити емблему національної команди. Наразі на ній зображено п'ять зірок за кожен титул чемпіонів світу. Три зірки пропонується замінити трьома серцями на честь Пеле, який є єдиним триразовим чемпіоном світу.

«Ми хочемо послати всі сили і всю підтримку Пеле та його сім'ї, щоб він одужав якнайшвидше. Він був генієм і з ним пов'язаний перший номер 10. Вже після з'явилися інші десятки і прийшли різні порівняння. Але Пеле завжди буде унікальним.

Ми хочемо скористатися цим моментом і запропонувати CBF поміняти три зірки з п'яти, які є на емблемі, на серця на честь Пеле», — наводить слова Домінгеса Marca.


Пеле вигравав чемпіонат світу у складі збірної Бразилії у 1958, 1960 та 1970 роках. Ще два титули «селесао» видобули у 1994 та 2002 роках.


Нагадаємо, 29 листопада Пеле було госпіталізовано до Сан-Паулу. Раніше з'являлася інформація, що 82-річний легендарний бразильський футболіст не реагує на хіміотерапію і надається паліативна допомога, призначена для полегшення болю останніх днів людини. Сам бразилець заявив, щоб заспокоїти вболівальників. Лікарі повідомили, що його стан стабілізувався.