8 грудня 2022 22:31

Тренер "Фейєнорда": "З Аргентиною легко грати, якщо є план, як стримати Мессі"

Головний тренер роттердамського "Фейєноорда" Арне Слот в ефірі телеканалу NOS припустив, що у збірної Нідерландів достатньо можливостей, щоб зупинити Ліонеля Мессі та збірну Аргентини у чвертьфіналі ЧС-2022, повідомляє Voetbal International:


– Впевнений, у "помаранчевих" буде можливість не дати Мессі здійснити свою велику місію – виграти для Аргентини чемпіонат світу. Це буде непросто, якщо Ліонель у тій формі, як і в клубному футболі – скільки пам'ятаю, він завжди був чудовий, ніколи не розчаровуючи. Але довкола нього ще десять гравців – і на рівні збірних вони трохи іншої якості. Мессі чудовий, якщо є вільний простір і час, і він, і його партнери знають, як це використовувати. Якщо чинити тиск, Мессі чудово розбиває пресинг. Але якщо "помаранчеві" майже не залишать простору супернику, як у минулих матчах – гадаю, з Аргентиною буде не так складно.


Ось Австралія проти них могла всією командою просто тримати м'яча протягом двох хвилин у певних фазах – бо без м'яча команда Мессі не така гарна. Коли Аргентина починає піддавлювати – проти них дуже легко грати, якщо використати всю площину поля, вони не встигають перекривати усі зони. Це хороша новина. З іншого боку, проти Аргентини треба грати в атаці, лише зміцнивши тили. Ми на чемпіонаті світу зазвичай не залишаємо великі вільні зони – думаю, Аке та Тімбер здатні колективно закрити Мессі, також не відстаючи від нього і щодо маневреності.

Яким би не був феноменом Ліонель, йому нечасто вдається забити гол, коли йому протистоїть команда, яка не дає простору. У "Барселоні" йому цей простір створювали партнери, але в Аргентині з ним грають футболісти не того рівня – і Австралія вже показала, як можна ефективно зупиняти його у більшості епізодів матчу, – резюмував Слот.