8 грудня 2022 21:07

Петляння між судами. Київські органи правосуддя ніяк не можуть розглянути справу фіндиректора УАФ

Розгляд апеляції переносять уже втретє... Справа фіндиректорки УАФ Євгенії Сагайдак гальмує у судах.


Домашній арешт та вилучення закордонного паспорта. Обранням такого запобіжного заходу розпочалася епопея у справі фінансової директорки УАФ часів Андрія Павелка Євгенії Сагайдак.


Нагадаємо, Голосіївський районний суд м. Києва в особі судді Катерини Плахотнюк розглянув клопотання слідства про застосування запобіжних заходів підлеглим Андрія Павелка - Запісоцькому і Сагайдак. Остання проходить по корупційній справі у розкраданні понад 3 мільйонів євро. У 2016-2017 роках Українська асоціація футболу списала виділені УЄФА на підтримку футболу в Україні гроші на елітні чай, каву та морепродукти.


Ухвала про домашній арешт була оголошена в Голосіївському суді 4 листопада, але упродовж місяця справа не рухається. Тривають постійні перенесення засідань: то у зв'язку із зайнятістю суддів, які у той день виносили ухвалу по самому Павелку; то ніби-то Голосіївський суд не передав справу до Апеляційного. На сьогодні справа пройшла суд першої інстанції, суддя Валерій Лашевич переніс слухання по апеляції на наступний тиждень.



Очікуючи на засідання, яке так і не відбулося, Сагайдак відповіла на запитання, звідки УАФ Маркетинг знайшла майже 20 мільйонів гривень застави за Павелка та Запісоцького:


"Без коментарів".


Фото - FootballHub