28 листопада 2022 22:40

Тренер США про інцидент із прапором Ірану: "Ми вибачаємося, але гравці нічого не знали про публікацію. Наші думки з іранським народом"

Головний тренер збірної США висловився про інцидент із прапором Ірану.


Раніше у соцмережах американської збірної з'явилася таблиця групи B після двох проведених турів групового етапу ЧС-2022. При цьому на прапорі Ірану не було емблеми Ісламської Республіки – лише зелена, біла та червона смуги.


«Гравці та персонал нічого не знали про те, що було розміщено. Іноді деякі моменти – поза нашим контролем. Ми вважаємо, що це буде матч, результат якого залежатиме від того, хто докладе більше зусиль, хто краще діятиме на полі.

І ми не зосереджені на цих зовнішніх аспектах. Все, що ми можемо зробити – це вибачитися від імені гравців і персоналу, але ми в цьому не брали участі.

Ми гадки не мали про те, що викладає Федерація футболу США. Персонал та гравці поняття не мали. А для нас головне – цей матч.


Я не хочу здатися відстороненим чи байдужим, кажучи це, але хлопці дуже багато працювали останні чотири роки. Ми маємо 72 години між матчами з Англією та Іраном, і ми дійсно зосереджені на тому, як перемогти Іран і як нам вийти у плей-офф.


Звісно, наші думки з іранським народом... уся країна, уся команда, усі, але ми зосереджені на цьому матчі», – заявив Грегг Берхалтер.


Збірні США та Ірану зустрінуться у 3-му турі групового турніру чемпіонату світу у Катарі. Матч відбудеться 29 листопада.