27 листопада 2022 18:57

Пристрасті розпалюються: Іран подасть скаргу на збірну США у ФІФА за неповагу до державного прапора

Федерація футболу Ірану подасть скаргу на збірну національну США до Комітету етики ФІФА через виявлену неповагу до державного прапора їхньої країни.


Як повідомив юридичний радник Федерації футболу Ірану ресурсу Tasnim News Agency, офіційний аккаунт американської збірної в твіттері опублікував турнірну таблицю з результатами після другого туру групового етапу ЧС-2022, на якій прапор Ірану було зображено без державного герба.



Представники федерації футболу Ірану вважають це порушенням статуту ФІФА та пункту про дискримінацію. Це порушення може каратися навіть десятиматчевою дискваліфікацією.

Слід зазначити, що така невідповідність була поки що помічена лише на одному віжуалі на офіційному ресурсі національної збірної США. Інші картинки, присвячені чемпіонату світу 2022 року в Катарі, містять коректний прапор Ірану.

Зазначимо, що збірні США та Ірану ще мають провести очну зустріч у рамках заключного туру групового етапу Мундіалю. Ця гра відбудеться 29 листопада і стане вирішальною для обох команд у контексті виходу до плей-офф.