25 листопада 2022 18:26

Ліонель Скалоні: "Мексика – міцний суперник, але ми не відступимо від свого стилю"

Головний тренер збірної Аргентини Ліонель Скалоні поспілкувався з журналістами на передматчевій прес-конференції перед поєдинком 2-го туру ЧС-2022 зі збірною Мексики, повідомляє TyC Sports:


Про самопочуття після поразки від Саудівської Аравії:


– Будь-яка поразка шокує, але наступного дня встаю і думаю про наступну гру, іншого немає – нам треба бути готовим, що будь-якої миті ми можемо отримати удар. І нам потрібна підтримка всіх уболівальників після поразок, а не лише їхня радість після перемог. Я був готовий до того, що наша велика безпрограшна серія перерветься, на жаль, це сталося вже в першій грі на чемпіонаті світу. Нам не пощастило, але ми і після цієї поразки боротимемося до кінця і гратимемо у свій футбол. Як гравець я програвав важливі матчі, але потім піднімався і йшов уперед, і ставши тренером, дотримуюсь аналогічної позиції.


Про важливість матчу з Мексикою


– Ми граємо у футбол з усією відповідальністю, що за нами стоїть вся країна, сподіваючись, що у нас все буде гаразд. І з абсолютним спокоєм, знаючи, що той, хто вийде на поле, залишить усі сили. Ми ніколи не сумніватимемося в цьому, команда боротиметься до останньої хвилини, щоб змінити цю ситуацію. Ми маємо довести, що знаходимося у гарній формі – і для цього у нас є наступний матч.


Про аналіз суперника


– Мексика – дуже хороша команда, з дуже чітким уявленням про гру, з пристойною атакою та сильним тренером. Але у нас є своя система гри, і ми точно не від неї відступатимемо. Так, завжди є ймовірність, що ми матимемо такий самий удар, як і з Саудівською Аравією, але ми чітко розуміємо, що маємо грати, дотримуючись своїх принципів, як планували і перед першим матчем, а не підлаштовуватися під суперника.


Про настрій команди та можливі зміни


– Після поразки у першому матчі у команди, природно, була негайна емоційна реакція – все, як і має бути. Але емоції схлинули, ми провели аналіз, оцінили свій стан, десь шукаємо альтернативи та способи урізноманітнити гру, але не на шкоду своєму стилю. Можливо, внесемо якісь коригування до складу, але це вирішимо вже ввечері чи день гри. Давайте міркувати логічно – ми бачили гру із Саудівською Аравією, після матчу одразу почали думати про Мексику, яка грає зовсім в іншому стилі. Тому наша гра буде схожою, ми не збираємося кардинально змінювати малюнок лише тому, що програли перший матч. Ми повинні перевернути цю сторінку та думати, як обіграти мексиканців. Сьогодні у нас останнє тренування, і після нього у нас буде розуміння складу, а стиль гри залишимо таким самим.


Про очікування від Мексики


– Не думаю, що Херардо Мартіно змінить свій підхід і стиль гри через результат минулого матчу. І Мексиці треба набрати шість очок для виходу в плей-оф, і у нас таке саме завдання. Можливо, їм вистачить і чотирьох очок, але навряд чи гратимуть на нічию.


Про стан Мессі


– Не знаю, звідки взялася інформація, що Лео не тренувався через проблеми з лівою ногою. Він почувається добре як у плані фізичних кондицій, так і на моральному рівні – і завтра він нам допоможе, у цьому не маю жодних сумнівів. Думаю, все буде добре.


Про роль Мессі стосовно молодих гравців


– Лео підбадьорює молодих футболістів, для яких це перший чемпіонат світу, і у зв'язку з цим у них "метелики в животі" – вони представляють Аргентину, яка відрізняється від багатьох інших збірних. Завтра важлива гра, і наша молодь розуміє, що багато залежить і від них.


Про реакцію вболівальників


– Майже не читаю коментарів уболівальників – і коли справи йдуть добре, і зараз. Завтра у нас важлива гра, але поки що все залежить від нас самих – ми у порядку та готові до матчу, сподіваюся, вболівальники розуміють, що невдача у першому матчі не відображає наш об'єктивний рівень та вірять у нашу команду.


Про річницю смерті Дієго Марадони


– Сьогодні дуже сумний день для всіх нас, але ми сподіваємося, що він дивиться на нас з небес, а завтрашній день принесе всім лише радість. Здається, ми не можемо повірити, що його більше немає з нами.