16 листопада 2022 12:04

Нойєр про ЧС у Катарі: "Ми хочемо зосередитися на футболі, але доводиться балансувати. Уявлятимемо наші цінності, але поки не знаємо, як саме"

Мануель Нойєр висловився про поєднання футболу та громадянської позиції.


- Доводиться балансувати, і це не так просто. Неспортивні проблеми були і на інших великих турнірах – і в Південній Африці, і в Бразилії, Росії, потім Олімпійські ігри в Пекіні...


І ось тепер, коли турнір дедалі ближче, один із послів чемпіонату світу раптом висловлюється абсолютно неприйнятним чином.

Звичайно, як футболісти, ми хочемо зосередитись на спортивному боці питання, а саме на чемпіонаті світу. Адже це найбільший турнір, на якому лише можна зіграти!


– Що саме це означає?


– Ми нестимемо наш прапор у Катарі! Представлятимемо наші цінності. Інше питання, якими будуть наслідки, якщо комусь це здасться образливим – цього також не можна сказати напевно.


Ніхто не може заглядати у майбутнє. Тому ми твердо позиціонуватимемо себе і як збірна, і як футбольна федерація. Ми вже робили це раніше, але як це виглядатиме зараз, поки незрозуміло, – сказав воротар збірної Німеччини.