14 листопада 2022 09:05
1

Блогер: "Багато хто сприймав перемогу з "Кривбасом" чи "Олександрією" не зовсім адекватно, орієнтуючись на "впевнений" підсумковий рахунок. Ось і маєте..."

Блогер Михайло Смоловий поділився у своєму телеграмі аналізом гри "Динамо" у матчі з "Колосом" (0:0).


- Рано було радіти, навіть попри серію з трьох результативних перемог. Лихо просто трохи задрімало на плечі, а не залишило Динамо. Проблеми нікуди не поділися, тут вони, тут.

Колос не прагнув перемоги навіть в більшості, бо мало що видає це.

Ще менше чогось видає прагнення киян здобути три очки в першу годину (!) гри:
- 11 ударів (3 в площину), проте лише 1 з них виконаний з периметру штрафного майданчику
- у підсумку 0 xG Колосу проти 0.37 xG в Динамо

Дистанція середньої спроби киян до 60 хвилини знаходилася на позначці 26.41 метри.

Реально потужного імпульсу дала поява Лонвейка та...вилучення Попова!

Вражає, але в повних складах кияни володіли м’ячем 64.41% ігрового часу, а вдесятьох ще більше - 68.63%.

За останні 35 хвилин динамівці завдали майже стільки ж ударів (10), що й за цілу годину гри до цього (11). Дивує інше: з цих 10 ударів, з меж штрафного завдано 4!

0.37 xG за 60 хвилин та 1.38 xG за решту матчу. Скоротили навіть дистанцію до 20.91 метрів. Бажання прокинулося? Дуже схоже на це.

Питання психології досі висить у повітрі. Можна знову говорити про Забарного чиї думки літають десь в іншому місці. Але ж він в цьому не один. Де подумки уся команда? Зрозуміти важко.

Ось візмемо Буяльського. Віталій став лідером команди за кількістю втрат - 17. Це вдвічі більше за його середній показник в сезоні (8.62/90) та повторення антирекорду з матчу проти Зорі (2:3). Щоправда, потрібно сильно захотіти, щоб звинуватити у відсутності мотивації Віталія: рекорд сезону за кількістю отриманих (50) та виконаних (52) передач.

В його випадку доречніше говорити вже про ігрові проблеми: наприклад, про Кабаєва і його інтеграцію до складу.
Буяльський безумовно старанний та сильний гравець, але не Бог: 17 з 17 втрат сталися у фінальній третині. Його з надією шукали, та він знаходив числені прийоми м’яча - 9 дотиків в штрафному (найкращий показник сезону). Але навіть один гравець, якщо це і Буяльський, самотужки проти автобуса на трамвайній колії впоратися не зміг...

Не люблю фразу «а я попереджав». Багато хто сприймав перемогу 3:1 з Кривбасом чи Олександрією не зовсім адекватно, орієнтуючись на «впевнений» підсумковий рахунок. Ось і маєте...

Дід з’їхав на Шапаренка, і він лукавить. Колупати чужий штрафний майданчик ніколи не було пріоритетним завданням Миколи: він переважно підіймав м’яч до фінальної третини. А з цим вчора труднощів не виникало:
- кількість пасів туди вища за середню (81 проти 69.91)
- вища на 2% і точність
Але це трохи інша історія, до неї повернемося пізніше.


Вибачте, але ті самі яйця тільки в профіль. Команда не має чіткого плану на гру в нападі і Шапаренко тут не буде панацеєю. Більшість футболістів не "тягнуть" на уровень ДК.