11 листопада 2022 23:25

Луїс Енріке про роботу зі збірною Іспанії: "Я найкращий тренер на землі"

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке розповів про свою впевненість у тому, що він може привести Іспанію до другого титулу чемпіонів світу в історії.


Енріке розповів, що ніколи не сумнівався, що він підходить для цієї роботи.


"Як я можу сумніватися в собі? Я найкращий тренер на землі", – заявив Луїс на пресконференції. "Якщо мені потрібно переконати своїх гравців, спочатку я мушу переконати себе... Немає кращого тренера, ніж я. Я знаю, що це неправда, але я в це вірю. Сумніви? Жодних!".


До складу збірної не потрапили досвідчені Тьяго ("Ліверпуль"), Маркос Алонсо ("Барселона"), Давід Де Геа ("МЮ") та Серхіо Рамос ("ПСЖ"). Енріке вважає, що таке різке омолодження складу виправдане. Раніше він навів команду, середній вік якої був 25 років, до півфіналу Євро-2020 та фіналу Ліги Націй.


"Коли хтось вирішує прийти до збірної, окрім прагнення, яке породжує місце у складі, ми маємо чітку мету повернутися, щоб боротися за титули найбільших турнірів.


Особисто я у захваті від енергії. Я пам'ятаю своїх тренерів і те, як вони це переживали", – сказав Енріке.


Коли я був гравцем, я думав, що тренера потрібно ігнорувати, що він повинен викликати мене до складу і просто дати спокій. Зараз я дивлюся на це інакше", – наводить слова коуча "фурії рохи" Reuters.


Іспанія зіграє у групі з Німеччиною, Японією та Коста-Рікою. Перший матч збірна зіграє з Коста-Рікою 23 листопада.