10 листопада 2022 11:28

Ройс швидше за все не поїде на чемпіонат світу до Катару

Виступи на професійному рівні німецького атакувального півзахисника Марко Ройса на всьому його життєвому шляху постійно супроводжували дві визначні характеристики — видовищність та високий ступень ризику отримання травм із тривалим періодом відновлення.


Чергове пошкодження 33-річний виконавець отримав під час протистояння проти гельзенкірхенського Шальке в рамках сьомого туру німецької Бундесліги посеред вересня 2022 року (1:0).


Тоді розрив зв’язок щиколотки ввижався лікарям "джмелів" таким, який не завадить футболісту повернутись до гри до початку міжнародної першості, проте одразу дві спроби Марко знову з’являтись на футбольному полі в підсумку перетворювались на рецидиви отриманої раніше травми.


Остання його поява під час матчу проти Бохума (3:0) 5 листопада тривала 23 хвилини, однак на матч проти Вольфсбурга за три дні (0:2) він уже не був заявлений через запалення ушкодженої ділянки тіла.


Як повідомляє німецька преса, новини невтішні — Ройс швидше за все пропустить прийдешній турнір через ушкодження щиколотки.


Ганс-Дітер Флік до останнього затягував із оголошенням списку з 26 виконавців, що братимуть участь на мундіалі саме через відкрите питання щодо Марко.


Для 33-річного виконавця, який дебютував у складі національної команди в жовтні 2011 року, це мав бути вже третій чемпіонат світу, проте він брав участь виключно в першості 2018 року.