5 листопада 2022 17:01

Дані Алвес: "Мессі – одержимий. Неймар – геній, ненормальний, у нього всередині звір"

Захисник Дані Алвес все ще сподівається поїхати на ЧС-2022. Він тренується із молодіжною командою "Барселони", щоб підтримувати форму. 39-річний футболіст порівняв нападників ПСЖ Ліонеля Мессі та Неймара.


– Неймар та Мессі схожі. Це гравці, які бачать трохи більше за інших. Але є одна особливість: Мессі одержимий ідеєю забивати голи. Все, що він робить – це думає про голи.


Неймар – це більш пластичне, це жонглювання, Цирк дю Солей. У Неймара всередині є звір. Коли його чіпають, хочуть нашкодити, ця жижа тварина вилазить назовні і показує... "Все, ти мертвий". Ти не можеш його зупинити. Це його зброя захисту.


Коли я грав проти них, то говорив своїм партнерам по команді: "Не бийте їх по ногах, не дайте звіру всередині них прокинутися". Вони – кумири для дітей, котрі хочуть грати у футбол. І це дуже великий тягар для них. Але це їхня проблема, яку вони вирішили бути геніями. Геніям доводиться носити важчий рюкзак, ніж іншим.


Неймар – геній. Він бачить речі зі швидкістю, з якою ніхто інший не може. Він інший, не нормальний. Це ненормально, коли бачиш те чи інше. Таке можуть зробити лише генії.


Я мав честь та задоволення жити з Неймаром та Мессі щодня та бачити цих двох геніїв сучасного футболу. Це особливі люди, такі генії, як і генії інших сфер. Вони мають свій світ, свій приватний світ, до якого ти не можеш увійти. Вам це не дозволено. Туди не можна заходити, - цитує Дані Алвес O Jogo.