5 листопада 2022 09:18

Джон Тошак: "Я був у комі протягом двох тижнів"

У березні цього року колишній наставник "Реала" Джон Тошак зумів виграти найважливіший матч свого життя. Через Covid-19 він опинився в реанімації, підключений до апарату штучної вентиляції легенів у клініці Барселони, але зумів перемогти небезпечний вірус, який забрав мільйони життів у всьому світі. У Тошака була важка пневмонія, викликана коронавірусом.


- Слава Богу, зараз у мене все добре, але я був... Я був дуже тяжко хворий, у критичному стані, але мені вдалося одужати.

Коли тобі кажуть, що ти два тижні був у комі та ізольований - це страшно. За два тижні ти можеш стати чемпіоном, а можеш вилетіти, і коли я думаю про все це, мені стає ще страшніше, - сказав 73-річний Тошак у коментарі ВВС.

Тошак є легендою "Ліверпуля", за який він виступав у 1970-х роках (1970-78) і забив 74 голи в 172 матчах. Також грав за "Суонсі" і "Кардіфф". У збірну Уельсу викликався з 1969 по 1980 рік. За національну команду забив 13 голів в 40 матчах.

Був тренером мадридського "Реала", "Реал Сосьєдаду", "Депортіво", "Сент-Етьєна", "Бешикташа", "Катанії", "Суонсі", "Спортінга" та інших клубів. Очолював збірні Уельсу та Північної Македонії.