3 листопада 2022 14:17

Морган про критику Катару перед ЧС: "Хіба не треба обурюватися участю Сенегалу, Марокко та Тунісу, де ЛГБТ теж поза законом? Чому Англії та США дозволено брати участь після вторгнення до Іраку?"

Пірс Морган закликав не змішувати футбол та політику перед ЧС-2022.


«Не можу ж я бути єдиною людиною, яка бажає, щоб ми залишили осторонь всю цю політику і пропаганду справедливості і просто насолодилися футболом?


Потрібно було влаштовувати серйозні суперечки про те, чи можна проводити турнір у Катарі, 12 років тому, коли подавалися заявки, а не за три тижні до його початку, чи не так?


І якщо аргумент проти них полягає в тому, що у них є проблеми з дотриманням прав людини, а це незаперечний факт, то щодо інших країн, що беруть участь у турнірі?


Зокрема, якщо переслідування ЛГБТ-людей вважається перешкодою для участі у чемпіонаті світу, то хіба ми не повинні обурюватись, що на турнір приїдуть Сенегал, Марокко та Туніс, де одностатеві стосунки також поза законом?

Чи участю Гани, де парламент просуває новий законопроект, що вимагає ув'язнення для будь-кого, хто хоча б висловлює підтримку чи співчуття стосовно ЛГБТ-людей?


Чи участю Камеруну, де, згідно з нещодавнім звітом, одностатеві стосунки переслідують агресивніше, ніж у будь-якій іншій країні світу?


І не змушуйте мене починати з Саудівської Аравії, де вас можуть зазнати хімічної кастрації, засудити до довічного ув'язнення або навіть стратити, якщо застануть за одностатевим сексом.


Якщо уважніше поглянути на інші країни-учасники чемпіонату світу, то ми побачимо ще більше проблем із дотриманням прав людини.


Коста-Ріка має серйозні проблеми з торгівлею людьми, у Бразилії – шокуючий рівень вбивств і тортур з боку поліції, Аргентина страждає від корупції в уряді та судовій системі, а Сербія продовжує утискувати циган.


Багато з цих країн ведуть безперервні війни зі свободою слова, саджаючи у в'язниці дисидентів і журналістів, які критикують уряд. У випадку з Саудівською Аравією, їх шматують кістяними пилками. А ще там страшенно поводяться з робітниками-мігрантами.


І якщо недоліки сучасного суспільства так обговорюються перед чемпіонатом світу, то чому Англії та США дозволено виступати, враховуючи вторгнення до Іраку в 2003 році і все наступне терористичне пекло, яке ця незаконна війна розв'язала у світі?

Думаю, ви зрозуміли мій погляд», – написав телеведучий, журналіст та вболівальник «Арсеналу» у колонці для The Sun.