2 листопада 2022 20:32

"Манчестер Юнайтед" планує продовжити контракт Далота

Діючий контракт правого захисника Діогу Далота з "Манчестер Юнайтед" спливає наступного літа, і клуб має намір скористатися опцією його автоматичного подовження на рік, щоб португалець не залишив команду вільним агентом, повідомляє Daily Mail. Інтерес до Далота після закінчення поточного сезону вже позначили "Барселона" та "Мілан", де Діогу вже грав в оренді.


23-річний захисник не завжди демонстрував гарну гру в Манчестері, однак у команді Еріка тен Хага португалець набрав блискучу форму, зігравши у всіх 17 матчах АПЛ та Ліги Європи. За інформацією The Sun, манкуніанці прагнуть зберегти Далота як основного правого захисника команди мінімум до кінця сезону 2023/24. Проте португалець після перемоги над "Вест Хемом" відмовився обговорювати своє майбутнє в Манчестері:

– Я не думаю, що зараз час думати про мій контракт. Ми знаходимося в процесі покращення нашої командної гри, а особисто мені подобається грати в "Манчестер Юнайтед", я завжди намагаюся показувати і зараз щасливий – це найголовніше – сказав Sky Sports задоволений Далот.

Ерік тен Хаг також не скупиться на похвалу португальцю:

– Я дуже задоволений розвитком Діого, його прогрес дійсно хороший, і незважаючи на критику від Гарі Невілла, я вважаю, що ігора Далота в обороні стає кращою від гри до гри – його таймінг, єдиноборства, він гарний на м'ячі і функціонально готовий, щоб відпрацьовувати по всьому флангу. Ще один важливий момент – такому клубу, як "Манчестер Юнайтед", потрібні два добрі крайні захисники, у нас багато ігор, у яких буде навантаження на гравців, – резюмував Ерік тен Хаг.

"Манчестер Юнайтед" купив Далота ще влітку 2018 року, заплативши "Порту" за Діого 19 мільйонів фунтів стерлінгів. У перші два сезони Діого зіграв 34 матчі у всіх турнірах, проте за Оле-Гуннара Сульшера, який зробив ставку на Аарона Уан-Бісака, Далот перестав потрапляти до складу і поїхав в оренду в "Мілан". Після повернення на "Олд Траффорд" гра Далота влаштувала Ральфа Рангніка – при ньому португалець зіграв 30 матчів у всіх турнірах.