29 жовтня 2022 17:59

"Він чекає лише одного": найкращий бомбардир в історії "Арсеналу" назвав наступну команду Зідана

Екс-нападник Монако, Ювентуса, Арсеналу, Барселони та збірної Франції Тьєррі Анрі висловився про передбачувану нову роботу його співвітчизника Зінедіна Зідана.


З моменту свого другого відходу з Реалу в 2021 році Зінедін Зідан відмовився від безлічі привабливих пропозицій, зокрема й від ПСЖ цього літа. Нещодавно чемпіон світу-1998 натякнув, що невдовзі він повернеться до тренерського ремесла.


Тьєррі Анрі (228 голів за Арсенал у 376 іграх – рекорд клубу) вважає, що колишній володар «Золотого м'яча» має лише одну команду-мрії, яку впевнений Анрі, і тренуватиме його колишній партнер.


«Я думаю, що він чекає на збірну [Франції], тому я не думаю, що він перейде в Ювентус. Думаю, він чекає на одного, тільки одного, і це збірна. Зізу чекає. Я не думаю, що він хоче очолити клуб. Я бачу, що він чекає на збірну, і це цілком логічно», – наводить слова Анрі Le Parisien.


Єдиний досвід Зідана як головний тренер на найвищому рівні - це його два терміни в Реалі (2016-2018, 2019-2021). У першому він виграв Лігу чемпіонів тричі поспіль.

Зазначимо, що контракт нинішнього наставника національної команди Франції Дідьє Дешама спливає після чемпіонату світу у Катарі. Він є найтривалішим тренером в історії «триколірних». Дешам був призначений на свою посаду у 2012 році.

За цим показником він обігнав Мішеля Ідальго, який обіймав цю посаду з 1976 по 1984 роки. 2018 року екс-тренер Монако привів Францію до другого в її історії титулу чемпіона світу.