26 жовтня 2022 17:06

Друзі екс-капітана збірної Ірану вважають, що його хотіли викрасти з ОАЕ за підтримку опозиції та протестів

Друзі Алі Карімі вважають, що його хотіли викрасти через опозиційні погляди.


Друзі колишнього капітана збірної Ірану, який раніше виступав за «Баварію», заявили, що представники чинної влади намагалися викрасти його. Причиною цього, як вважають друзі Карімі, стали його недавні висловлювання. Алі підтримав протести у країні.

Влада вже видала ордер на арешт Карімі, який зараз мешкає в Дубаї. Після заяв Алі у соцмережах після загибелі 22-річної Махси Аміні колишнього футболіста звинуватили у «змові з наміром діяти проти національної безпеки». Нагадаємо, у вересні дівчину затримала поліція вдач за «неправильне» носіння хіджабу. Вона померла у лікарні після того, як її привезли туди з поліцейської дільниці.


Після цього один із знайомих зв'язався з Карімі і повідомив йому, що теж хоче покинути Іран. Він попросив Алі про зустріч у місті Фуджайра, яке знаходиться приблизно за 120 км від Дубая. Це повідомлення було відправлено через іншого футболіста, який грає в Дубаї і знайомий як з цією людиною, так і з Карімі, але Алі поставився до нього з підозрою.


Карімі не горів бажанням зустрічатися з ним, але незадовго до призначеного часу він отримав повідомлення від друга зі словами: Фуджайра - пастка. Хто був відправником? Хтось із міністерства інформації та національної безпеки Ірану!

На щастя, Алі Карімі у безпеці. Він не скоїв злочини, а лише був поряд зі своїм народом» – написав Мехді Ростампур, друг колишнього футболіста.


Як вважає Ростампур, у разі, якби Карімі приїхав до Фуджайри, його силою посадили б у човен і відвезли до Ірану, де б його змусили покаятися в ефірі державного телебачення.


Зараз Карімі, як і раніше, в ОАЕ.

Карімі зіграв 112 матчів за збірну Ірану та був довічно відсторонений від неї після акції на підтримку опозиції, яку він із партнерами по команді провів на матчі з Південною Кореєю у червні 2009 року.