23 жовтня 2022 11:08

Виконавчий директор "Металіста 1925": "Кривенцов готовий повернутися, але необхідно, щоб минув час"

Ексклюзивне інтерв'ю FanDay з виконавчим директором Металіста 1925 року Андрієм Недєліним про розставання з тренерським штабом Валерія Кривенцова та про вибір його наступників.


Вчора харківський Металіст 1925 року зробив сенсаційну заяву про розлучення з Валерієм Кривенцовим, який вивів команду в УПЛ і під керівництвом якої вона демонструвала яскраву гру та непогані спортивні результати.


Сайт FanDay в ексклюзивному спілкуванні з виконавчим директором клубу Андрієм Недєліним дізнався про причини розриву з Кривенцовим та з'ясував, хто виступив його ініціатором.

– Андрію Миколайовичу, від будь-кого можна було чекати першої відставки сезону, але не від Металіста 1925. Здавалося, що ваш клуб і Кривенцов створені один для одного. Що сталося?


- Таке життя. Ми теж не були готові до цього. Перед сезоном ми іншими керівниками клубу приймали ставки на першу відставку сезону. Існували різні варіанти, але ім'я Кривенцова не прозвучало жодного разу.


Спрогнозувати подібне було нереально, але сталася ситуація, банальна до свавілля. Таке трапляється. Ми розлучилися друзями.


- Що спричинило це розставання з тренером, який вивів команду в УПЛ?


– Між собою ми домовилися про те, щоби особливо не поширяться на цю тему, щоб не породжувати якихось чуток. Це не була ініціатива клубу чи тренера. Ми знаходились у щоденному контакті. Позавчора, під час одного з таких діалогів, виникла така думка, і ми дійшли такого рішення.


Повторюся, це не відставка та не звільнення. Можливо, якась моральна втома – не знаю, як пояснити. Ми вирішили зробити паузу у відносинах та призупинити співпрацю.


– Тобто у майбутньому Кривенцов може повернутися до вашого клубу?


– Ми розглядаємо його повернення у Металіст 1925, як цілком реальну подію. Він теж готовий повернутися, але необхідно, щоби пройшов якийсь час. Назвемо це творчою відпусткою.

Клуб підтримуватиме Кривенцова аж до закінчення дії його контракту, який розрахований до кінця нинішнього сезону. Якщо він знайде якусь роботу, ми поставимося до цього з розумінням.


- Хто, окрім головного тренера, покинув ваш клуб?


– Разом із Кривенцовим пішли його асистенти – Євген Котов та Олександр Коваль.


– Хто готуватиме команду до найближчих матчів?


- Виконувачем обов'язків головного тренера призначено Едмара. Голодюк із ним у тандемі.