21 жовтня 2022 19:48

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Трьох центральних захисників "Шахтарю" замало"

Український тренер В'ячеслав Грозний в інтерв'ю Sport.ua оцінив нинішній склад донецького «Шахтаря»:


«Навіть за такого масштабного відходу футболістів «гірники» зберегли трьох воротарів Пятова, Трубіна та Шевченка, опорника Степаненка, захисників Матвієнка, Кривцова, Бондаря, Корнієнка та Коноплю, а також Бондаренка, Судакова та Мудрика. Також повернувся із «Ганзи» Сікан. Хоча раніше через наявність легіонерів дуже високого рівня молоді хлопці мали мало ігрової практики в «Шахтарі». Можна навести приклад Зінченка та Маліновського. І це нормально. У багатьох великих клубів так буває. Наприклад, у «Челсі» свого часу не закріпилися в основі Де Брюйне та Салах, які перейшли до інших клубів.


Вже зараз Мудрик, Бондаренко, Судаков, Сікан, Очеретько, Криськів, Назарина, Петряк, Зубков, Михайличенко, Бондар, Конопля, Корнієнко можливість проявляти себе отримали. Тепер тільки від них залежить їхній прогрес. Залишається тільки до їхнього таланту докласти величезну працю. Практично всі є гравцями національної чи молодіжної збірної України. Кадровий потенціал «Шахтаря» дуже високий. Це футболісти дуже високого рівня, здатні вирішувати дуже серйозні завдання. Потрібно подивитися, який був обраний вектор під час комплектування команди. А все доволі логічно. Швидкість у всіх її проявах, досвід гри на високому рівні чи прогресуючий талант, залучення до збірної, амбіції, характер. Всі ці моменти враховувалися. Воротарська позиція була повністю закрита. Тому робота велася за позиціями польових футболістів.


Впевнений, що інтенсивно вівся і зараз ведеться пошук ще одного центрального захисника високого рівня. Трьох центральних захисників Кривцова, Матвієнка та Бондаря замало з урахуванням гри у всіх турнірах. Так, є здібна молодь Козик та Фарина, але їм потрібен час. З відходом Болбата до «Колоса», а Ісмаїлі – до «Лілля», в оренду з ПАОКа був запрошений бразильський правий захисник Лукас Тейлор, який грав за «Дніпро-1». Вони разом із Коноплею закриють цей фланг. Також зазначу прихід з «Андерлехта» в оренду Богдана Михайличенка, який разом із Корнієнком проявлятиме активність ліворуч. Тобто, фактично, фланги закриті».