12 жовтня 2022 17:16

Голову Федерації футболу Франції знову звинуватили у харассменті. Ле Гре чіпав співробітницю за стегно і просив її одягати спідницю

Главу Федерації футболу Франції (FFF) знову звинуватили у неналежній поведінці.


Раніше з розслідування So Foot стало відомо, що у FFF існує культура харасмента та сексизму. Зокрема, керівник організації Ноель Ле Гре відправляв співробітницям непристойні повідомлення, а також обговорював груди жінок із колегами.


Колишні співробітниці FFF, які побажали залишитися анонімними, описали нові приклади неналежної поведінки Ле Гре, а також прямих домагань.


«Ноель Ле Гре був дуже грубий зі мною. Він казав мені, що хоче привести мене до себе додому. Він не надсилав мені жодних повідомлень, тоді він не дуже добре розбирався у своєму телефоні. Але були неодноразові запрошення піти з ним пообідати», – повідомила Соня, ім'я якого змінено.


Коли дівчина хотіла щось обговорити із президентом FFF, той відповідав, що вільний лише під час обідів. Якось Ле Гре сказав їй: «Якщо щось трапиться між нами, не хвилюйся, ніхто ніколи не впізнає».


Він старий, який не бачив, що світ змінився. Він робить недоречні коментарі та жарти. Через те, що він президент, доводилося сміятися», – розповіла Соня.


Також дівчина згадала, що «неоднозначну» роль цієї ситуації грала генеральний директор FFF Флоранс Ардуен.

Інша колишня співробітниця FFF під назвою Естель також має претензії до Ле Гре. За тиждень до того, як вона мала відправитися у відрядження з президентом FFF, той неодноразово дзвонив їй, щоб сказати, що він щасливий поїхати з нею, і просив одягати спідницю. Натомість дівчина одягала штани.


У літаку Ле Гре поклав Естель руку на стегно. Дівчина забрала його руку. Під час поїздки Ле Гре просив Естель піднятися в його готельний номер, щоб допомогти йому встановити VPN на його iPad. Натомість вона попросила його спуститися в коридор.


Radio France, яке опублікувало репліки дівчат, зв'язалося з Ле Гре для коментарів. Президент FFF через свого директора зі зв'язків із громадськістю заявив, що «рішуче заперечує передбачуване «недоречне» ставлення до жінок-співробітниць FFF».