9 жовтня 2022 21:14

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Чекаю більшого від гравців середньої лінії та атаки. Не можна сподіватися лише на Буяльського та Циганкова"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Рухом".

- Наскільки серйозна травма у Бойка?


- Завтра дізнаємось. Відразу важко сказати. Він поїхав робити знімок. За всіх наших проблем і невдач не вистачало, щоб Бойко ще травмувався і вибув на тривалий термін. Добре, що Нещерет повернувся до тренувань буквально 10 днів тому та зміг замінити Дениса.


– Чому сьогодні не грав Попов? Коли ми зможемо його побачити на полі?

- У нас велика обойма гравців. Виходять ті, кого я вважаю за потрібно. У нас є Забарний та Сирота.


- Який із голів став вирішальним?


– Я попереджав гравців, що ми граємо проти небезпечного суперника. Проти гарної та організованої команди. У моєму розумінні перший гол став вирішальним. Суперник добре грав в обороні та виходив у швидкі контратаки з технічними гравцями. Також "Рух" добре грає позиційно та контролює м'яч, комбінуючи у центральній зоні. Тож треба було забити гол.


Ми проходимо складний період. Нещодавно була незаслужена поразка від "Ренна". Це вплинуло психологічний стан. З'явилася боязнь помилитися і скутість у діях. Це дозволило супернику на початку матчу грати більш розкуто. Він створив кілька небезпечних моментів після стандартів. Було важливо забити.


Хочу подякувати "Руху" в особі його президента за те, що він дозволив нам тренуватися на їх базі, незважаючи на те, що сьогодні ми були противниками. За це окреме спасибі.

- Що потрібно "Динамо", щоб забивати більше таких гарних голів?


– Щоб забивати багато голів, треба домінувати на футбольному полі. Потрібна відповідна підготовка. На даний момент ми до цього не готові. На це впливають наші переїзди та перельоти. У нас немає повноцінного тренувального процесу. Плюс я чекаю більшого від гравців середньої лінії та атаки. Не можна, щоб Буяльський та Циганков весь час брали на себе цю складну ношу. Я чекаю більшого від Сидорчука, Гармаша, Бесєдіна, Шепелєва, Кабаєва. Тимчик сьогодні був молодцем. В епізоді із голом він правильно діяв. Чекаю на більше від усіх гравців.

– Що стало стимулом для сьогоднішньої перемоги "Динамо"?


- Поразка від "Ренна". Ми багато працювали, працювали і не заслуговували на програвання. Сьогодні ми мали додаткову мотивацію.