8 жовтня 2022 15:19

Журналіст: "Як же круто виглядатиме матч ЧС у Маріуполі чи Донецьку"

Український журналіст «ТаТоТаке» Михайло Співаковський поділився деталями залучення України до заявки Португалії та Іспанії на проведення чемпіонату світу 2030 року:


«Тут суто політичний підтекст. Ми не знаємо, що буде у 2030 році, ми не знаємо, що завтра буде. Чи буде у нас країна взагалі. Ми — дуже корисний додаток до Іспанії та Португалії. Ця історія всім вигідна. Вони зміцнюють свою заявку, вона виглядає міцнішою у політичному сенсі.

У той день, коли Офіс Президента та конкретно Володимир Зеленський розмовляли з Александером Чеферіном щодо жорсткіших санкцій до Росії, щоб не допускати її до жеребкування, ця тема була остаточно обговорена. Це ніби-то «благословіння Чеферіна» у нас є, і це дуже важливо у цій ситуації. Думаю, що Іспанія і Португалія розуміють, що з Україною разом це більш глобальна історія. Навіть якщо у нас відбудеться один матч, але Україна потрапить на ЧС без відбіркового циклу — я згодний. Можливо це наш єдиний шанс.

Знову привертається певна увага до подій в Україні. Чому це важливо робити? Люди звикають до всього. Дуже треба привертати увагу до таких подій та отримувати певні інвестиції. Як круто буде виглядати матч ЧС у відбудованому Маріуполі чи в Донецьку на Донбас Арені».