29 вересня 2022 15:47

Катарський бізнесмен провів 9 місяців у в'язниці, доки не віддав компромат на президента ПСЖ

Президент «ПСЖ» Нассер Аль-Хелаїфі може бути пов'язаний із взяттям під варту бізнесмена в Катарі, повідомляє Liberation.


У французькій газеті відбулося розслідування, в якому зазначено на зв'язок Аль-Хелаїфі зі справою франко-алжирського бізнесмена, відомого як Тайєб Б. Підприємець живе в Катарі з дружиною та дітьми. У січні 2020 року його було заарештовано, як передбачається, через те, що він мав документи, що компрометують Аль-Хелаїфі. Із в'язниці Тайеба випустили після того, як він віддав їх. Це сталося через дев'ять місяців. У в'язниці з бізнесмена знущалися і загрожували смертю.


Юристи бізнесмена розповіли, що ці документи пов'язані із корупційними схемами, завдяки яким Катар отримав право на проведення чемпіонату світу 2022 року. Також у Тайєба були документи, пов'язані з робочими питаннями та особистим життям Аль-Хелаїфі.

Існує ймовірність, що Тайеб використовував документи для шантажу Аль-Хелаїфі, які були в нього, а уряд Катару робив все, щоб запобігти їх публікації. Також зазначається, що бізнесмен і один із юристів Аль-Хелаїфі уклали секретну угоду, за якою перший мав виплатити €5 млн у разі публікації документів. У ньому Тайєб визнає, що одержав документи незаконним шляхом.