27 вересня 2022 21:24

Невілл про створення Суперліги: "Визначальний момент в історії гри. Це була спроба вбивства англійського футболу - і не тільки"

Екс-захисник "Манчестер Юнайтед" Гарі Невілл розкритикував ідею створення Суперліги Європи.


- Намір створити Суперлігу спонукав вас на написання книги. Що ви сказали б тим, хто вважає, що кризи вдалося уникнути? Цей момент, як і раніше, залишається визначальним для нашого часу?


– Те, що намагалася зробити «Велика шістка» АПЛ, те, що сталося із Суперлігою Європи – це визначальний момент в історії футболу. Я називав це злочином. То була спроба вбивства англійського футболу. І не лише англійської. На багато європейських ліг ця подія мала б руйнівний вплив.


Не можна просто забути про це. Ми не маємо на це права.


Більшість із тих, хто намагався організувати Суперлігу, все ще керує клубами. Ці люди не відмовилися від своїх намірів: "Барселона", "Реал", "Ювентус" продовжують говорити, що Суперліга у тому чи іншому вигляді буде реалізована. І ми знаємо, що це питання знову буде порушено. Ці люди дедалі ближче будуть до реалізації свого задуму.


Так думаю не лише я. Можливо, я найбільше ним, але все ж таки вірю в те, що це найважливіший момент в історії футболу. Наша футбольна піраміда потребує захисту, і деякі люди, які знаходяться в ній, хочуть отримати більше, ніж належить. Це означає створення ліг без чесної конкуренції.


Футбол багато чого потребує, але його потреби не можна задовольнити за рахунок чиїхось корисливих інтересів і жадібності, – сказав Невілл.