20 вересня 2022 22:18

"Легіонери більше спілкувалися між собою, українці мали свою компанію": Корнієнко – про різку зміну атмосфери в "Шахтарі"

Захисник Шахтаря Віктор Корнієнко чесно розповів, які настрої запанували в команді з приходом Йовічевіча і "очищенням" від легіонерів.


"Звісно, я чекав такого результату проти РБ Лейпциг (4:1). Ми вже мали такі ситуації. Яскравий приклад – ігри з Реалом, коли під час коронавірусу ми вийшли на матч молодим складом та у першому таймі обігрували їх 3:0. Я вірив у кожного з хлопців, бо знаю можливості нашої команди. Хлопці вийшли та обіграли РБ Лейпциг, дивовижного нічого не сталося.


Коли у команді було багато іноземців, то, звичайно, такої згуртованості не було. Однаково всі розбивалися на групи, легіонери більше спілкувалися між собою, а українці мали свою компанію. Зараз більше загальнокомандного спілкування, звідси і згуртованість.

Плюс у тому, що Йовічевіч добре розуміє українську мову та набагато простіше з ним спілкуватися. Та й взагалі, і як тренер він – супер, і як людина. З ним дуже приємно та легко працювати. Після моєї травми тренер відразу підійшов і сказав: ти боєць, ми завжди тебе підтримуватимемо. Ось є сім'я в побуті – чоловік, дружина, дитина, так само і футбольна команда – це велика сім'я", – сказав Корнієнко у коментарі Терикон.


Фото - ФК «Шахтар»