13 вересня 2022 18:19

Збірну Еквадору можуть усунути від ЧС-2022. Опубліковано нові докази, що захисник Кастільйо – колумбієць

Збірну Еквадору можуть усунути від участі у чемпіонаті світу-2022.


Нагадаємо, у травні збірна Чилі звернулася до ФІФА з вимогою виключити еквадорців, стверджуючи, що захисник Еквадору Байрон Кастільйо – колумбієць. У червні ФІФА відхилила позов та закрила цю справу.


Однак тепер у цій справі з'явилися нові докази. Видання Daily Mail опублікував аудіозапис розмови Кастільйо з представниками Федерації футболу Еквадору (FEF), що відбулася 4 роки тому. У ньому він зізнається, що народився 1995 року, а не 1998-го, як зазначено в його еквадорському свідоцтві про народження. Також він назвав своє повне ім'я Байрон Хав'єр Кастільо Сегура. Воно збігається з ім'ям у колумбійському свідоцтві, скан якого було опубліковано.

Крім того, футболіст докладно описав, як їхав з колумбійського міста Тумако до еквадорського Сан-Лоренсо, щоб продовжити футбольну кар'єру. Кастільйо назвав ім'я бізнесмена, який допоміг йому з оформленням нових документів.


У листі слідчої комісії FEF, який був направлений президенту та Дисциплінарній комісії Федерації, йдеться, що Кастільйо є громадянином Колумбії, який народився в Тумако в 1995 році. Незважаючи на це, у 2019 році FEF офіційно ухвалив, що Кастільйо є громадянином Еквадору. Всі ці докази були представлені на червневому слуханні.


Апеляційна комісія ФІФА має ухвалити остаточне рішення у цій справі у четвер, 15 вересня.


На жеребкуванні ЧС-2022 збірна Еквадору потрапила до групи з командами Катару, Нідерландів та Сенегалу. Турнір пройде з 20 листопада до 18 грудня.