9 вересня 2022 16:15

Нові власники "Челсі" пропонували Тухелю схему із 11 польовими. Тренер хотів Кімпембе, де Йонга, де Лігта та Рафінью – нікого з них не купили

Нові власники "Челсі" пропонували Томасу Тухелю грати за схемою з 11 польовими гравцями.


За даними The Athletic, Тодд Боелі і Бехдад Егбалі (один із членів консорціуму, який купив "Челсі") справили погане враження на Тухеля на одній із перших зустрічей. Співвласники "Челсі" запропонували тренеру використати схему 4-4-3. Пізніше Тухель та його штаб кілька разів опинялися в аналогічних ситуаціях, які описуються як фарс.

У розпал передсезонки Тухель відчув, що довгі зустрічі з власниками, на яких обговорювалися потенційні новачки, забирають багато часу і заважають готувати команду до сезону. Після цього тренер вирішив надсилати на ці зустрічі свого агента.

Також Тухель був незадоволений трансферами "Челсі". Тренер склав список гравців, яких хотів би бачити у команді. До нього увійшли захисники Маттейс де Лігт та Преснель Кімпембе, півзахисник Френкі де Йонг та вінгер Рафінья. Жодного з них Боелі не зміг підписати.

Методи, на основі яких тренер та співвласники підбирали потенційних новачків, відрізнялися. Боелі та Егбалі покладалися на аналітиків з досвідом в американському спорті, а Тухель наполягав на тому, що спочатку йому необхідно поспілкуватися з можливими новачками особисто, щоб зрозуміти, чи зможуть вони адаптуватися в команді.

Тухелю довелося витрачати багато часу, щоб переконати нових власників "Челсі" не підписувати тих гравців, яких він не хоче бачити у команді. Зокрема, це нападник Кріштіану Роналду та захисник Жуль Кунде.