9 вересня 2022 12:24

Саудівська Аравія, Єгипет та Греція хочуть разом провести ЧС-2030. Турнір знову пройде взимку, якщо їх виберуть

Саудівська Аравія, Єгипет та Греція хочуть спільно провести ЧС-2030.

У разі успіху цієї заявки турнір пройде взимку, як і чемпіонат світу у Катарі, який відбудеться цього року.


Як пише The Times з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією, протягом кількох тижнів про спільну заявку Саудівської Аравії, Єгипту та Греції на проведення турніру оголосять офіційно. Рішення було ухвалено після переговорів на урядовому рівні.

У разі отримання цими країнами права на проведення ЧС-2030 Саудівська Аравія візьме на себе частину витрат на підготовку інфраструктури в Єгипті та Греції.

Зазначається, що ця заявка стане серйозним конкурентом для спільної заявки Іспанії та Португалії, яку підтримує УЄФА, оскільки Саудівська Аравія, Єгипет та Греція представляють три різні конфедерації. Очікується, що цю заявку підтримають Азія, Африка та деякі європейські країни.


Проти ще одного зимового чемпіонату світу, ймовірно, виступатимуть представники топ-ліг Європи, в яких заради турніру доведеться переривати сезон більш як на місяць.


Нагадаємо, що також заявку на проведення ЧС-2030 подали чотири країни Південної Америки – Уругвай, Аргентина, Чилі та Парагвай.


The Times підкреслює, що голова ФІФА Джанні Інфантіно останніми тижнями зустрічався з представниками Саудівської Аравії, Єгипту та Греції, але джерела у ФІФА повідомили, що він не підтримуватиме якусь конкретну заявку.