6 вересня 2022 16:37

Офіційно: "Зоря" оголосила про підписання екс-захисника "Шахтаря" та збірної України

Луганський клуб посилився правим захисником Богданом Бутком, який не грав у футбол більше року. Він перейшов у Зорю на правах вільного агента.

Зоря на своєму офіційному сайті оголосила про підписання контракту із Бутком. Деталі угоди не розкриваються.


Останнім клубом 31-річного футболіста був турецький Ерзурумспор, у якому він виступав на правах оренди із Шахтаря. Після закінчення контракту з «гірниками» влітку минулого року Бутко був без клубу. Взимку Богдан був близьким до підписання контракту з Чорноморцем, але перехід не відбувся через травму.


Бутко всю кар'єру провів у Шахтарі, більшу частину часу блукаючи по орендах. У його послужному списку в Україні значаться: Волинь та ФК Маріуполь. За кордоном, крім Ерзурумспора, Богдан пограв за Амкар та Лех.

У складі збірної України Бутко провів 32 матчі та був учасником фінальних турнірів Євро-2012 та 2016 років. Transfermarkt оцінює футболіста у 250 тисяч євро.


Нагадаємо, що Зоря під керівництвом Патріка ван Леувена одноосібно очолює таблицю УПЛ, маючи у своєму активі дев'ять очок після трьох турів. Шанс дебютувати за "мужиків" у Бутка з'явиться 9 вересня у виїзному матчі проти Руху.