3 вересня 2022 23:08

Ігор СУРКІС: "Клуб жодної копійки не отримав від благодійних матчів"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю Tribuna.com розповів про діяльність клубу в останні кілька місяців.


«З гордістю можу сказати, що все збережено і жодного футболіста з академії не втрачено. І не пішов у жодний із західних клубів, де було безліч пропозицій, починаючи від «Барселони» та «Баварії», і закінчуючи іншими.

Але найцікавіше, що йдеться не лише про нашу академію. Я мотався між містами, коли перша команда мешкала то в Румунії, то в Польщі. Нам же начебто всі хочуть допомагати, всі на словах хочуть грати, а коли стає питання провести благодійний матч, то починається…

З «Міланом» підтвердили зіграти, а потім: «Ой, у нас графік важкий. Ми боремося за чемпіонство». «ПСЖ» взагалі поїхали грати до Кувейту. Чому? Бо там гроші.

Тому я вдячний усім службам, які працювали на цих благодійних матчах. Усього ми провели 15 ігор із серйозними, іменитими командами. Я вважаю, що ми зібрали величезну кількість грошей. Та ж «Борусія» Дортмунд направить певну суму на реконструкцію стадіону «Десна». Найближчим часом «Евертон» дасть звіт щодо нашого матчу. Усі ті гроші, які були зібрані від цього матчу, будуть надіслані до фонду United 24.

Хочу це особливо наголосити - клуб жодної копійки не отримав від цих матчів. Навпаки. Нам сотні тисяч доларів коштувало їхнє проведення. Спочатку футболісти літали лоу-костами і їздили потягами. Коли розпочалися офіційні ігри, тоді ми вже почали літати чартерами. Але вони були готові без грошей йти пішки, щоб зіграти благодійні матчі.

На першому етапі вони самі збирали гроші та допомагали армії. І це стосується не лише нинішніх, а й колишніх гравців нашої команди, які надають величезну фінансову та моральну підтримку армії. Наприклад, зі мною зв“язувалися Ярмоленко та Миколенко, питали, чим допомогти. Крім того, вони допомагали самі - знаходили фонди й працювали з ними.

Сьогодні разом із родиною Радуцьких родина Суркісів завезла сотні тонн гуманітарних вантажів та продовжує роботу у цьому напрямку. Наразі фури та кораблі з гуманітарною допомогою йдуть з Америки, Англії, Франції та інших країн світу», - сказав Суркіс.