3 вересня 2022 18:18
2

Ігор СУРКІС: "У Луческу дух переможця - він так просто не піде з "Динамо"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю Tribuna.com прокоментував слова Мірчі Луческу після поразки «Дніпру-1» (0:3), що це міг бути його останній матч у київському клубі.


– Це емоції, бажання перетягнути увагу з команди на себе чи щось більше?

– Важко відповісти на це запитання однозначно. За той час, що я працював із Мірчею, у нас більшою мірою пов“язані перемоги. Ці три поразки від «Бенфіки» та «Дніпра-1» – це як якась яма. Раніше з іншими тренерами таке траплялося в історії «Динамо». І мені не треба було, щоб при цьому хтось заявляв, чи остання це гра чи ні. При серйозних провалах я дуже легко розлучався з тренерами та відразу їх змінював.

Щодо Мірчі Луческу, то я вважаю, що він зробив емоційну заяву. Може, таким чином він хоче підбадьорити команду, щоб вони розуміли, що він не тримається за свою зарплату, а працює на іміджі «Динамо», щоб підняти їх на якісний рівень. Що йому вдалося зробити, але цей рівень треба підтримувати, а не опускати. Він вважає це своєю ганьбою.

Якби це було не під час війни, то з нашими футболістами була б інша розмова. Я сподіваюся, що вони швидко візьмуться за голову і зрозуміють, що порівняно з тими, хто зараз воює на фронті, вони живуть у комфортних умовах і мають чітко виконувати свою роботу. Щоб ті, хто сьогодні воює за нас, відчували хоч якусь підтримку. А серед цих хлопців, які віддають своє життя, багато наших уболівальників.

Тож наші гравці не можуть так виходити на поле. Можна програти – це спорт. Але їм мають аплодувати навіть після програних матчів. Тому я вважаю, що слова Мірчі – це більше емоцій. Я ні на мить не сумнівався, що він продовжить свою роботу. У нього дух переможця – він так просто не піде. Він не поставив у футболі жирну крапку, – сказав Суркіс.
Що таке,дух переможця?І на який якісно новий рівень вийшло Динамо?