2 вересня 2022 12:57

"Коноплянка забив у ворота ЛКС - хіба це не сюрреалістично?". Польська преса здивована рівнем українця

У середу, 31 серпня, півзахисник Євген Коноплянка нарешті зумів забити дебютний гол у футболці Краковії. Від удару українця постраждав ЛКС Лагов.


Коноплянка після пропущеного матчу чемпіонату Польщі проти Варти (0:2) з'явилася у другому таймі гри 1/32 фіналу Кубка проти представника четвертого за силою дивізіону країни. Вже на останніх секундах Євген встановив остаточний результат – перемога 3:1 та прохід у наступний раунд.

Видання Gazetakrakowska проаналізувало гру екс-лідера збірної України. Як можна зрозуміти, журналісти дивуються від усвідомлення того, що гравець з таким послужним списком взяв участь у такому пересічному поєдинку.

«Євген Коноплянка забив гол у ворота ЛКС Лагов – хіба це не звучить сюрреалістично? Лише шість місяців тому, якби хтось зробив такий прогноз, його оголосили б божевільним. І це правда. Українець скористався цією можливістю з великою холоднокровністю».

Фахівці відзначають явну нестачу фізичних кондицій у лівого вінгера, наголошуючи на необхідності надання йому стабільної ігрової практики.

«Загалом він допоміг команді у другому таймі. Йому потрібно набирати форму в регулярних матчах, тому що саме по цьому він скучив найбільше. Зазвичай його або замінюють, або він травмований/хворий. Він конче потребує постійного ігрового часу», – резюмує видання.