24 серпня 2022 12:29

Колишній тренер Арріго Саккі отримає нагороду президента УЄФА

Колишній футбольний тренер Арріго Саккі, який раніше очолював «Мілан», став лауреатом УЄФА від імені президента організації Александера Чеферіна. Нагороду фахівцю вручать на жеребкуванні групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2022/2023, яке відбудеться 25 серпня у Стамбулі.

«Ця нагорода визнає професійну майстерність і, крім того, відзначає спадщину, яку залишили видатні особи у футболі. Небагато людей змінили філософію гри так, як це вдалося Арріго Саккі, щоб можна було спостерігати за самим спортом. Є дві епохи – до і після Саккі. Нескінченні тактичні інновації, які він впроваджував у свої методи, сьогодні є основою будь-якої футбольної збірки правил, відбраженої поколіннями тренерів, які пішли за нею», – наводить слова Чеферіна офіційний сайт УЄФА.


Під керівництвом Арріго Саккі «Мілан» ставав чемпіоном Італії у сезоні 1987/1988, а також перемагав у Лізі чемпіонів у 1989 та 1990 роках. Також фахівець очолював збірну Італії, з якою доходив до фіналу чемпіонату світу – 1994, де його підопічні за пенальті поступилися Бразилії.